NetMetr končí :-(

Dobrý den,

já si myslím, že byste se měli zaměřit HLAVNĚ na fungování routeru jako takového. Jsem s Vámi od začátku, ale i když jsem omezil využití routeru jen na NAS + jeden LXC kontejner (vše dle návodů v dokumentaci), tak se mi bohužel dost často stává, že po nějaké aktualizaci přestane router fungovat, buď:
a) se nelze k němu vůbec přihlásit nebo
b) nepřiděluje IP adresy nebo
c) nefunguje NAS

Dále jsem se ptal (viz. Boot Omnie z NAS SSD (HDD) ), zda je možné vyřešit problém s opotřebením eMMC pomocí nastavení bootování z SSD v NAS, když už tam je a nemohu tam dát mSATA. Bohužel nikdo z Turrisu mi nebyl schopen na to odpovědět. Můžete mi prosím alespoň Vy dát odpověď?

K čemu je dobré, když do routeru přidáváte milion možností využití, když má problém se svojí základní funkcí!!! Nejprve musíte zajistit, aby se nestávalo, že po aktualizaci je router nefunkční - nemluvím o tom, když nějaký uživatel si tam provede různá nastavení, která nejsou v dokumentaci, a pak mu nefunguje. Ale jestliže uživatel dodržuje doporučený postup nastavení čehokoli z dokumentace, tak se NESMÍ stát, aby router po aktualizaci nefungoval !!!
A ohledně psaní dokumentace bych požádal o psaní v češtině, ale hlavně o podrobné návody krok za krokem. Ne každý je “englišmen” a ještě “ajťák”.
To je asi základní problém, proč uživatelé odchází od Turrisu a zároveň proč si ho nekupuje běžný zákazník. A to je velká škoda.
Přitom by stačilo “přibrzdit rozvoj” aplikací a soustředit se na vzájemné fungování stávajících aplikací.

Celou situaci bych přirovnal k automobilce, která se neustále snaží vylepšovat auto, ale to, že mu občas nefunguje motor nikdo neřeší. Ruku na srdce, koupili byste si takové auto?

Věřím a doufám, že s TOS6 problémy s nefunkčností odpadnou.

3 Likes