Turris 1.1 a napajeni SATA HDD

Přesně tento konektor používám k napájení. Napájí hned dva 3.5" disky každý z disku bere bere (štítkově) 0.75A na 5V větvi a 0.75 na 12V větvi celkově tedy max 1.5 A na každé větvi.

Co se týče 5V větve nemám strach, že by došlo k přetížení protože ze schematu vyplývá, že tato větev je přímo napojena na USB 3.0 z čelní strany a toto napájení je chráněno.

12V větev je v podstatě natvrdo spojena s napájecím zdrojem (přes 5A pojistku). Prohlížel jsem zdrojová data pro výrobu desky a usoudil jsem, že cesta by měla být dost silná. Po připojení obou HDD kleslo napětí o 0.1V což dělá při 1.5A zatížení 0.15W vyzářeného do tepla. A to v nejhorší možné variantě. Osobně si myslím, že skutečný výkon bude mnohem menší.

Disky mi tak běží skoro 2 týdny a zatím se zdá být všechno v pořádku.

Pokud uvažujete o využití tohoto konektoru doporučuji použít spíše 2.5" disky. Těmto diskům stačí 5V větev. Nemusíte mít takový strach, že desku zničíte pač je chráněna napájecím controllerem pro USB.

V žádném případě neručím za případné škody. Jen já jsem takový magor a riskuji. :slight_smile: A také upozorňuji, že pokud router spálíte může po vás CZ.NIC požadovat úhradu škody.

Napajeci kabel je DIY, SATA řadič je tento: https://goo.gl/NPAeCk. A celé se to oživuje takto: [SOLVED] ASM1061 a připojené HDD - Turris problémy s HW [CZ] - Turris forum

BTW: kompletní dokumentace a výrobní data pro oba Turrise jsou zde: https://goo.gl/X70nMA Odkaz na tuto stránku vede pouze ze starého fóra tak jej dávám i sem.

2 Likes